A 30 éves Erica Flynn idén állt munkába egy arizonai nagyváros egyik általános iskolájában, mint harmadik osztályos tanító. Diákjaival azonban a következő félévben már nem találkozik, miután karácsony után részegen halálos balesetet okozott.
A nő december 27-én éjjel fél tizenegy körül több mint 120 km/óra sebességgel hajtott a 250 ezer lakosú Chandler (Arizona, USA) belterületén. Amikor egy piros lámpához ért, fékezés nélkül száguldott tovább, egyenesen neki a szabályosan közlekedő, balra nagy ívben kanyarodó Kathleen Searcy (66) autójának. 
Az idős hölgy az ütközés következtében életét vesztette. A vétkes autóvezető biztonsági öve nem volt bekötve; ő arccal a szélvédőnek repült, de néhány véraláfutással és vágással megúszta a balesetet.
Miután a kórházban kivizsgálták, kiderült, hogy véralkoholszintje meghaladta a megengedett érték háromszorosát: a mért 2,83 ezreléknél már az is csoda, hogy vezetni tudott a nő.
“Teljességgel elkerülhető lett volna a baleset, amelyet kizárólag az okozott, hogy egy személy úgy döntött, hogy miután extrém mennyiségű alkoholt fogyasztott, önző módon autóba ül” – mondta az előzetes tárgyaláson a bíró, aki tökéletesen tiszta előélete miatt engedélyezte, hogy Erica Flynn szabadlábon készüljön a tárgyalására, azzal a feltétellel, hogy rá se pillant az alkoholra.
Munkába menet saját kollégája kisfiát gázolta halálra egy részeg ápolónő Angliában. A tragikus történet a képre kattintva olvasható.