Amint arról a Vezess.hu már korábban beszámolt, a Škoda intenzíven készíti elő új, nagyméretű szabadidőjárművének bevezetését; a 2016-ban érkező, hétszemélyes crossover az új generációs Volkswagen Touareg műszaki alapjait hasznosítja majd. 
A Škoda azonban nem csak felfelé, de lefelé is bővíteni szeretné jelenleg egyetlen modellből, a Yetiből álló SUV-kínálatát. A Fiat 500X, a Renault Captur, a Nissan Juke, az Opel Mokka és a Jeep Renegade ellenfeleként színre lépő Škoda logikusan a még meg sem jelent Volkswagen Taigun (képeinken) rokonaként lép színre. 
A hátfalra erősített pótkerékkel együtt is csupán 3,9 méteres Taigun 2,47 méteres tengelytávjával és 280 literes csomagtartójával tágasnak ígérkező apróság; az egy éve bemutatott tanulmány egyliteres, háromhengeres motorja 110 lóerőt adott le, ami 9,2 másodperces 100-as gyorsulást, valamint 186 km/óra végsebességet tesz lehetővé, 4,7 literes fogyasztás mellett.
A Škoda szabadidőjárművétől hasonló paraméterekre számítunk; ami bizonyosnak látszik, hogy összkerékhajtást felárért sem kínálnak majd az autóhoz. A piaci bevezetés legkorábban 2017 végére várható.