A Tesla újszerű megközelítésmódjával fantasztikus újításokat hoz az autóiparba – most például kitalált valami olyasmit, mint a firmware-frissítés a számítástechnikában. A 2008-ban gyártásba került, 2012-ben kifuttatott Roadster sportautóhoz (a Lotus Elise alapjaira épített elektromos autó) olyan frissítőcsomagot kínál, ami radikálisan képes megújítani az öregedő kétüléseseket.

Egyfajta kései karácsonyi ajándék lett a rég ígérgetett upgrade-kittből, amit korábbra terveztek, de a Tesla utóbbi hónapokban tanúsított gyengélkedése miatt csak most sikerült megvalósítani. A Roadsterekhez megvásárolható új akkumulátorral 40-50%-kal megnőhet a kocsi hatótávolsága. Az új, 70 kWh-s akkuval óvatos gázpedál-kezelés és barátságos terep- valamint szélviszonyok mellett elérhető a 400 mérföld, azaz 644 km is egy feltöltéssel.

Egy spoilercsomaggal az eredeti, meglehetősen gyalázatos, 0,36-os cW-értékről 0,31-re lehet letornázni a Roadster alaktényezőjét. A gördülési ellenállást új abroncsokkal csökkenthetik a Tesla-tulajok, további hatótáv-növelést elérve ezzel.