A Népszava szerint az új szerződés megkötését elmulasztó autósok vagy azok, akik a megbízásról szóló visszajelzést nem kapják meg, január elsejétől fedezet nélkül maradnak, és a súlyos kockázat vállalásán túl a normál díj többszörösét lesznek kénytelenek utólag megfizetni.

Az első díjrészlet befizetésének esedékessége január elseje, melyet az ügyfeleknek az esedékességtől számított maximum 60. napig van lehetőségük rendezni. Ennek elmulasztása esetén a biztosítóknak díjnemfizetés miatt törölniük kell a szerződést. Érdemes ügyelni arra, hogy a befizetendő díj 30 százalékkal magasabb, mint a kalkulált, hiszen a biztosítók kötelesek kiszámlázni a törvény által előírt baleseti adót is – írja a Népszava.
    
A Népszabadság szerint tíz éve nem kötötték újra olyan kevesen kötelező biztosításukat az őszi kampány során, mint az idén, mert az így elérhető megtakarítás nem volt elég vonzó. Az éves átlagdíj – beleértve a magasabb díjú tehergépjárműveket, vontatókat, buszokat is – alig valamivel haladta meg a 20 ezer forintot szeptember végén. A személyautók átlagdíja éves szinten nem volt több 13-14 ezer forintnál. Az autósok zöme már a novemberi felmondással egy időben intézkedett új szerződése megkötéséről, mintegy 10-12 ezren lehetnek, akik erre csak decemberben kerítenek sort.

Olvasta, hogy fillérekért autókat árul az állam?

Figyeljen, így bírságolják a tisztességes autósokat!