Igazi pénzesőben volt része azoknak a hongkongiaknak, akik december 24-én délután még az utcán nyüzsögtek: a város egyik főútján három doboznyi készpénz zuhant ki egy pénzszállító autóból, és szóródott szét több sávnyi területen.
A sofőrnek nem tűnt fel a baki, és továbbhajtott. Annál szemfülesebbek voltak a járókelők és az autósok, akik pillanatok alatt összeszedték a több mint 15 millió hongkongi dollárt. Ami viszont megdöbbentő, hogy másnap délutánra körülbelül az összeg ötödét visszaszolgáltatták a pénzszállítót üzemeltető cégnek, estére pedig meglett a pénz egyharmada.
A hazánkban is működő, nemzetközi biztonsági cég jelentése szerint végül a félmilliárd forintnak megfelelő pénz “jelentős része” előkerült. 
Egyes híradások ezzel szemben úgy tudják, valójában nem fél- hanem másfél milliárd forintnak megfelelő hongkongi dollár borult ki az utcára Szenteste; és ennek a kétharmadát sikerült visszaszerezni.
A helyi hatóságok figyelmeztettek minden érintettet, hogy amennyiben nem szolgáltatják vissza a pénzt, akár 10 év börtönbüntetésben is részesülhetnek. Eddig két embert tartóztattak le a pénzesővel kapcsolatban; a becsületes megtalálók ellen nem emeltek vádat.
28 millió forintnyi talált pénzt adott vissza egy volt drogos Amerikában. A hihetetlen történet a képre kattintva olvasható.

Percek alatt tűnt el félmilliárd forint 1