Várhatóan jövő év elején mutatja be hivatalosan új kompakt méretű szabadidő-autóját a SsangYong, de a Facebookon már megjelentek az első képek a sorozatgyártású autóról, amely a Nissan Juke uralta mezőnyben szeretne sikert elérni.

A Tivoli néven futó modell nem előzmény nélküli, hiszen a SsangYong az összes nagy autókiállításon kiállított XIV néven futó tanulmányai már beharangozták. A SsangYongtól szokatlan modern jegyek a márka új globális formanyelvének részei, visszaköszönnek majd a jövőben érkező más új modelleken is.

Belül sportos, a vezetőre szabott műszerfalra számíthatunk. Középen egy érintőképernyő kap helyet, amellyel a Bluetooth kapcsolattal is szerelt fedélzeti elektronika is vezérelhető. A Tivoli felszereltségéhez hozzátartozik majd a kétzónás automata légkondicionáló, a multikormány, a hét légzsák, a menetstabilizáló is.

Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy két 1,6 literes motorral készül majd a SsangYong Tivoli, egyik dízel a másik benzines. Hatfokozatú manuális vagy ugyanilyen automata sebességváltó kapcsolódhat a motorokhoz. A 4×4-es hajtásról csak pletykálnak, de ahhoz, hogy a Nissan Juke, Renault Captur, Jeep Renegade teljes értékű ellenfele legyen, szükség lehet rá.