Félmillió dolláros (130 millió Ft) kártérítést követel egy Djamel Khelife nevű sofőrön és az őt foglalkoztató Uber bérkocsi-szolgálaton az a Lorraine Delp nevű modell, akit állítólag még júliusban megtámadott és súlyosan bántalmazott a megnevezett autóvezető.
A vád szerint Djamel Khelife kiszállt autójából, odalépett a dugóban előtte veszteglő nő kocsijához, leköpte az ablakát, csapkodni kezdte a járművet, és ráüvöltött a nőre, hogy menjen odébb. Amikor a későbbi áldozat kiszállt autójából, és felszólította a taxist, hogy hagyja őt békén, utóbbi állítólag úgy arcon ütötte, hogy eltört az orra, majd fülbevalóját megrántva felsértette a nő nyakát, és a dulakodásban a blúzát is eltépte.
A verekedésnek járókelők vetettek véget, a férfit letartóztatták.
Ügyvédje szerint ugyanakkor az egész csupán mese: “Védencem 90 kiló, 180 centi magas. Ha valóban rátámadt volna a hölgyre, sokkal súlyosabb sérüléseket okozott volna neki” – érvelt meglehetősen bizarr módon a jogi képviselő.
Mostanra szinte menetrendszerűen érkeznek panaszok a Uber ellen: a közelmúltban egyik sofőrjüket nemi erőszakkal vádolták meg, egy másik szexuális ajánlatot tett utasának, de előfordult már olyan is, hogy egy rákbeteg nőt ért inzultus, mert (egyébként szabályosan) lemondott egy fuvart. Tavaly szilveszterkor egy zebrán átkelő, hatéves kislányt gázolt halálra egy amerikai Uber-sofőr.
A cég magyarországi jelenlétét nem árnyékolják be ilyen rémtörténetek.
Rendőrök verték agyon, vagy baleset áldozata lett a metróban bliccelő fiatalember? Kiderül valaha az igazság? A történethez kattints a képre.