A jövőben is ingyenesen lesz használható a Megyeri híd – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap. Lázár János azt mondta, a díjmentesség fenntartásáról azután döntött a kormány, hogy mérlegelte az észrevételeket.

Lázár szerint a vidéken, az autópályák mellett élők, illetve az ottani társadalmi csoportok és szervezetek támogatták a megyei matricás rendszer bevezetését.

Háttér:

Ahogy a Vezess.hu is beszámolt róla két hete, tervei szerint az Orbán-kormány januártól a Szentendrei úttól az M3-asig, illetve a 4-es főúttól az M5-ösig fizetőssé teszi az M0-st, illetve az autópályák eddigi ingyenes szakaszait, így a fővárosi bevezetőket is.

Ezzel párhuzamosan bevezetik a megyei autópálya-matricát, amellyel 5000 forintért adott az naptári évben használhatóak az érintett megye autópálya-szakaszai.

A fizetős szakaszok között lett volna az M0-s észak-keleti részén található Megyeri híd is. A környék polgármesterei azonban tiltakoztak a a fizetősség ellen. Lobbitevékenységük, úgy tűnik, sikeres volt és sikerült megváltoztatni a kormány korábbi döntését.

Azt olvastad már, hogy az óriásmellű Jordan Carver felajánlotta segítségét Marco Reusnak? A Borussia Dortmund labdarúgójáról kiderült, hogy nincs jogsija, így nem vezethet. A 160 milliós bírság csak hab a tortán! Kattints a képre a történetért!

Ingyenes marad a Megyeri híd 1