A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség orgazdaság és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást öt győri lakos ellen. A társaság 2014 júniusától több hónapon keresztül Magyarországon ellopott gépjárműveket szerzett meg, majd hamisított külföldi forgalmi engedéllyel ismételten forgalomba helyezett.

A banda tagjai azt a látszatot keltették, mintha külföldről hozták volna be a kocsikat, ugyanis így az eredetiségvizsgálatot kikerülték, mivel a külföldről importált autók esetén az nem kötelező. Az első magyarországi forgalomba helyezést megelőzően a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de más országban már forgalomba helyezett jármű egyedi azonosítójára változtatták meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

A gyanúsítottak európai kapcsolataikat felhasználva kölcsönszerződéssel megszerzett járműveket hoztak be Magyarországra, és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A tettesek ezzel kihasználták, hogy a pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés esetén tettek feljelentést, majd kezdeményezték a járművek körözését.


A rendőrök eddig négy autót foglaltak le, és további, az elkövetői körhöz köthető lopott vagy lízingszerződésből származó gépjárműveket vizsgálnak.

(Forrás, fotók: police.hu)