Amikor az 53 éves Michael Ware megérkezett a baleset helyszínére, kétségbeesése felháborodással keveredett: elmondta a rendőröknek, hogy fogalma sem volt arról, hogy 15 éves lánya, Julia elvitte a család autóját, egy három üléssoros, két és fél tonnás szabadidőjárművet. A kislány, aki két társával együtt túlélte a borulást, elismerte, hogy jogosítvány nélkül vezetett, és hogy az ő ötlete volt, hogy hatodmagával autóba üljön.
Az egész ügy sablonos tragédiának tűnt: felkészületlen tinédzserek elmennek kocsikázni, nem bírnak a technikával, és amikor végül felborulnak, csak a vak szerencsén múlik, hogy a bekötetlen fiatalok közül hányan élik túl – jelen esetben három tizenöt éves fiú veszett oda a roncsban. 
Ezen a ponton azonban az egyik túlélő, az autót vezető kislány osztálytársa közbeszólt: pontosan emlékezett, hogy az autókázás az apuka ötlete volt, ő küldte el őket egy közeli gyorsétterembe, hogy hozzanak neki egy szendvicset.
Utóbbit meg is találták az autóban; a keresztkérdések hatására aztán a kislány megtört, és bevallotta, csak azért támogatta apja sztoriját, mert nem akarta, hogy bajba kerüljön.
A New York állam Scarsdale nevű falujában élő apa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gyermekek veszélyeztetése, hamis bejelentés, valamint a gépjármű jogosítvánnyal nem rendelkező személynek történő átengedése miatt indítottak eljárást, 100 000 dolláros (25 millió Ft) óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.
Julia Ware ellen szintén vádat emeltek, a vádpontok nem ismertek.

Olvassa el: így tudja átverni a tolvajokatszakértők segítenek!

Így meg önt verik átmegtörtént esetek!