A Rolls-Royce számtalan modelljét alakította már át egyedi elképzelések szerint, sőt, szinte csak ilyen kivitelben adja el autóit, ám eddig soha nem kapta meg ugyanazt a kezelést egyszerre a márka összes modellje. 
A Suhail Collection három autóból: egy Wraith kupéból, valamint egy Ghost és egy Phantom limuzinból áll. A széria nevét az arab térségből látható égbolt egyik legfényesebb csillagáról kapta: az 570 fényévnyire lévő szuperóriás a Földről látható 69. legfényesebb csillag, a Vela csillagkép eleme. Ez a csillag, illetve csillagcsoport (az arab nyelvben több csillagot is illetnek ezzel a névvel, amely annyit tesz: síkság) ihletadóként segítette egy nagy X. századi arab matematikus, Ibn al-Haitham munkásságát. A világ egyik első, klasszikus értelemben vett tudósaként számon tartott Ibn al-Haitham elsőként jött rá, hogy az emberi szem nem kibocsátja, hanem befogadja a fényt; művei olyan nagy, nyugati gondolkodókat befolyásoltak, mint Leonardo Da Vinci vagy Galileo Galilei.
Pontosan ezért: a keleti és nyugati kultúrák közötti kapcsolat (no meg a világelsőség) miatt választotta ezt a nevet a Rolls-Royce. A cég mesterei megadták a módját az űrutazásnak: az autók különleges fényezést kaptak, amely a csillagok színét, fényeit adja vissza, az övvonalon végigfutó, kézzel megrajzolt sáv az égbolt színét idézi.
A beltérben ugyanez a sötétkék tónus festi alá a krémszínű kárpitozást, a szőnyegek és a műszerfal teteje tengerészkék, utalva arra a Argo Navis (nagy hajó) nevű csillagképre, amelyet a XVIII. században bontottak három konstellációra, amelyek egyike a Vela (vitorla).
Ha valahonnan, ezekből a modellekből nem maradhatott ki a csillagbetétes tetőkárpit, mégpedig a kis- és nagy göncöllel kiegészítve; a műszerfalon elhelyezett óra számlapján ugyancsak ennek a két csillagképnek a rajza köszön vissza.