Novemberben már a tizenötödik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, bár a legkisebb ütemben az idén – közölte az európai autógyártó szövetsége (ACEA).

Ez az a bizonyos oldalanként eltoltan hullámzó pálya. Ezen merevre zárható összkerék-hajtás nélkül a lehetetlennel határos végigmenni


Az ACEA keddi közleménye szerint az Európai Unióban 953 886 autót helyeztek forgalomba novemberben, 1,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A múlt hónapban Spanyolországban 17,4 százalékos, Nagy-Britanniában 8 százalékos, Olaszországban 5 százalékos növekedést jegyeztek fel. Ezzel egyidőben Németországban az eladások száma 1,8 százalékkal, Franciaországban 2,7 százalékkal csökkent éves összevetésben.  

Az idei első tizenegy hónapban forgalomba helyezett új autók száma mintegy 11,6 millió volt, ami 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Novemberben különösen a Jeepnek volt jó hónapja, 117 százalékkal emelkedtek az eladásai, a Lexusnál 50 százalékos növekedést mértek. Az előző hónap legnagyobb vesztese a Smart volt 25 százalékos csökkenéssel, de a vevők már valószínűleg az új generációra várnak.