A 45 éves Kareen Pope és férje, a 42 éves George Pope 2012 decemberében a nő autójában, fiukkal együtt autóztak. A házaspár már külön élt egy ideje, ám a nő továbbra is szívén viselte férje sorsát, és aggódott alkoholizmusa miatt. Hosszasan elbeszélgettek, majd a férfi kiszállt saját otthona előtt.
Ahelyett azonban, hogy bement volna az ajtón, kitántorgott az úttest közepére, a nő autója elé, és ott kezdett el baktatni. Felesége mintegy 80 méteren át haladt mögötte lépésben, amikor a férfi egyszer csak eltűnt a szeme elől. A nő azonnal megállt, ám már késő volt: kocsija maga alá gyűrte a férfit, aki a helyszínén belehalt sérüléseibe.
“Ápolónő vagyok, ám amikor felfogtam, hogy elgázoltam a férjem, lefagytam, nem tudtam mit csinálni. Aztán amikor kiszálltam, és hozzáléptem, rögtön tudtam, hogy meghalt” – mondta a nő.
A két évvel ezelőtti baleset után csak idén ősszel emeltek hivatalosan vádat az asszony ellen. A tárgyalás rövid volt, az esküdtek fél óra alatt bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában.
Maga a nő is úgy készült, hogy a tárgyalóteremből már a börtönbe megy, kis hátizsákban tisztálkodó szerek és váltóruha volt nála. A bíró azonban úgy döntött, elég büntetés volt az, hogy elveszítette szeretett férjét, így bevonta vezetői engedélyét, és 200 óra közösségi munkára ítélte.
A férfi családját felháborította az enyhe ítélet, várhatóan fellebbezni fognak.
Négy embert gázolt halálra egy részeg fiatalember, további kettőt egész életére megnyomorított. A bíró mégis szabadon engedte – az indoklása vértforralóan cinikus és igazságtalan volt! A történet a képre kattintva olvasható.