A kötöttpályás közösségi közlekedés használatát ajánlja BKK hétfőre Budapesten, mert 2014. december 15-én 7 órától délután 17 óráig forgalomlassító demonstrációt tartanak többfelé. A tüntetés miatt a legnagyobb torlódások a Krisztina körúton, az Attila úton és a Margit körúton várhatóak, de jelentős forgalmi dugóra kell számítani a fővárosi bevezető útvonalakon, valamint a közép- és észak-budai utakon is.


A lezárásokról:

–  7 és 16 óra között az M3-as autópályán a Szilas Pihenő és a Szentmihályi út között a városközpont irányú szélső közúti sáv lezárásával,
– ugyanebben az időszakban a III. kerületben a 11-es főúton (azaz a Batthyány utcában) a Mátyás király utca és a Szent István út között az egyik városközpont irányú közúti sáv lezárásával,
– továbbá szintén ugyanebben az időben az Andrássy úton a Hősök tere és a Bajza utca között a centrum irányú szélső forgalmi sáv lezárásával.
 
Reggel 7 és 8 óra között lezárják:

–    az M3-as autópálya bevezető szakaszán a szélső sávot a Szerencs utcától a városközpont felé,
–     az M5-ös autópálya bevezető szakaszának Nagykőrösi úti részén a buszsávot a Hofherr Albert utca és az Árpád   út között,
–    továbbá a XI. kerületi Egér úton a Kőberki út és a Balatoni út közötti szakasz Szerémi út irányú szélső sávját.
 
Erről a három helyszínről reggel 8 órakor rendőri kísérettel a demonstrálók a Budai alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti részére autóznak, ezért a budai alsó rakpart északi irányú forgalmát a rendőrség a Döbrentei térnél a Krisztina körút/Attila út felé tereli el. Nagyobb torlódás esetén a Műegyetem rakparti, illetve a Rákóczi hídi lehajtókat is lezárják.

Körülbelül 11 órakor a gépkocsijukat az alsó rakparton hagyva a demonstrálók az Angelo Rotta rakpart?Margit híd?Balassi Bálint utca útvonalon gyalogosan a Parlamenthez vonulnak, majd petíciójuk átadása után ugyanezen az útvonalon visszatérnek a budai alsó rakpartra.

A forgalomlassító demonstráció ezen a helyszínen várhatóan 16 órakor fejeződik be, majd a tüntetők a reggeli gyülekező helyszínek felé távoznak, ahol előreláthatóan 17 órakor ér véget a demonstráció.