Egy idősebb hölgy lába az autó alá szorult, felsőteste pedig a kirakatüveget törte miszlikbe, amikor a 34 éves Stella Mednik autója szerdán késő este felugratott a járdára New York belvárosában.


Az előzményeket ismerő szemtanúk elmondása szerint az autóvezető egyszer csak megbolondult. “Elindult, áthajtott a túloldali sávba, át a kereszteződésen, ott megfarolt erre, aztán arra, aztán belerontott a lámpánál várakozó kocsisorba. Utána tovább hajtott, keresztben az úttesten, egyenesen fel a járdára. Csak úgy röpültek az emberek!”
A nő jogosítvány nélkül vezetett, és bár a baleset helyszínét elhagyta, a rendőrség később elfogta. Ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy ittas; véralkoholszintje a megengedett érték több mint kétszerese volt.
Stella Mednik 2002-ben szerezte meg ügyvédi engedélyét, amit aztán 2011-ben bevontak, mivel nem tudott elszámolni az ügyfelei által rábízott pénzekkel.
A sérültek számáról nem egyeznek a beszámolók, a mentők legalább négy embert kórházba szállítottak; állapotuk súlyos, nem életveszélyes. Egy nőt félig maga alá gyűrt az autó, majd nekilökte egy kirakat üvegének, amelyet felsőtestével tört be az áldozat. Medniket és 45 éves férfi utasát szintén kórházba szállították.
A bevándorlók jogi tanácsadásával foglalkozó, egykori ügyvédnő korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy félmeztelen képet tett közzé magáról az interneten. 
Tizenegy sérültet és egy halottat hagyott maga mögött az az ámokfutó, aki Los Angelesben a sétáló tömegbe hajtott. Részletekért kattints a képre.

Részegen gázolt a sikkasztó ügyvéd 1