Hamarosan bemutatja a BMW 3-as konnektoros (plug-in) hibrid változatát a gyár, és ezt rövid időn belül követi a többi, meghatározó modell zöld variánsa is, tájékoztatott Herbert Diess, a BMW igazgatóságának fejlesztésekért felelős tagja.
A hajtáslánc belsőégésű tagja négyhengeres, TwinPower turbómotor lesz, az elektromos komponensek pedig az i3 és i8 modellekben alkalmazott technológiákat hasznosítják. A plug-in hibridek kellőképpen rugalmasan méretezhetők ahhoz, hogy a legkülönfélébb járműkategóriákban bevethetők legyenek, és alapvető szerepet vállalnak abban, hogy a BMW 100 g/km alá szorítsa le termékflottájának átlagos CO2-kibocsátását.
“A jövőben hibrid hajtásláncaink akár 500 kW (680 LE) feletti rendszerteljesítményre is képesek lehetnek, míg a lítium-ion akkumulátorok kapacitása jelentősen meg fogja haladni a jelenlegit. Mindez élvezetes vezethetőséget, és akár 100 km tisztán elektromos hatótávolságot eredményez” – folytatta Diess.
Egy ettől független híradásban a BMW észak-amerikai elektromos fejlesztéseiért felelős vezetője, Jacob Harb elmondta, az USA területét lefedő gyorstöltő-hálózat kiépítését tervezik. A töltők fél óra alatt 80 százalékos töltöttségi szintre tudnák eljuttatni az i3 akkumulátorait, de akár más márkák elektromos vagy konnektoros hibrid típusait is képesek volnának kiszolgálni. A tervek szerint villámgyorsan felépítenék a hálózatot, ami aligha lesz ínyére a piacon jelenleg egyeduralkodó Teslának.