Az MTI nemrég kiadott közleményében egy igazán érdekes dolog szerepel, ami ugyan segít az autósokon, de arról fogalmunk sincs hogyan, vagy mi is ez pontosan. Lássuk miről van szó:
Az autósok a katasztrófavédelem felügyeletével, konvojokban hagyhatják el Dobogókőt. Egy “közúti nyiladék”(?) segítségével, kíséret mellett naponta többször tehető meg az út Pilisszentkereszt és Dobogókő között. /naponta többször? Miért nem folyamatosan? – a szerk./
 
Kossa György tűzoltó dandártábornok, a helyi operatív törzs vezetője az üdülőhelyen tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: az utat nagy erőkkel tisztítják, hogy két nyomsávon járhatóvá lehessen tenni, a tűzoltók mellett erdészeti munkagépek is részt vesznek a munkában. Megkezdődik a helyi áramhálózat rendbetétele is, hogy az aggregátorok segítségével az egész települést lehessen ellátni, ne csak egy-egy pontot – tette hozzá.
Közúti nyiladék segít elhagyni Dobogókőt 3
Kiemelte: a legfontosabb feladat az utak megtisztítása, a lakosság számára az élelmiszerellátás, az orvosi ellátás, a melegedőhelyek, az ott lévő egészségügyi intézmény áramellátásának biztosítása. Zajlik a kárfelmérés, s amint enyhül az idő, az áramszolgáltató szakemberei megkezdhetik a hálózatban keletkezett károkat fölmérését, majd az oszlopok cseréjét, a kábelezést.
 Közúti nyiladék segít elhagyni Dobogókőt 4
Buszmegálló Dobogókőn, legalábbis ami maradt belőle…
 
A katasztrófavédelem honlapján pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy életveszélyes, ezért tilos látogatni az erdőket a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység 400 méternél magasabban fekvő részein.
Közúti nyiladék segít elhagyni Dobogókőt 5
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai tegnap éjszaka és kedden már a hajnali óráktól dolgoznak az utak felszabadításán, segítve a katasztrófavédelem munkáját. Budapesten húsz erdészeti szakember motorfűrészekkel és terepjárókkal dolgozik a XII. kerületben és a Budakeszi út térségében. Pilisszentkereszten már hétfő délután erdészeti traktorok is dolgoztak az utakon, az erdészet munkatársai pedig éjszakai ügyeletet láttak el. A Pilisi Parkerdő munkatársai mindenütt részt vesznek az operatív törzsek munkájában.