Egyenként 19-19 darab készül csupán az SL 63 AMG modell “World Championship 2014 Collector’s Edition” kivitelének két verziójából. Mindegyiket a szezon egy-egy versenypályájának ajánlják, amelynek rajza ráadásul az utastérben is megjelenik (az indítókulcson, a középkonzolon elhelyezett plakettre vésve, illetve a padlószőnyegbe hímezve), így gyakorlatilag 38 darab, teljesen egyedi autóval köszöni meg rajongóinak a Mercedes a támogatást.
Nem mintha ingyen adnák a különleges autókat, darabjuk 320 ezer euróba (96 millió Ft) kerül, bár gyűjtők számára értékesebb egyszerre megvenni mindkettőt, és úgy még kedvezményt is kapnak: a pár ára 630 ezer euró, azaz 189 millió forint.
És hogy mit kapunk ezért a rengeteg pénzért (az SL 63 AMG németországi bruttó piaci ára pontosan fele ennyi, 160 ezer euró)? 
Nos, a két világbajnok pilóta kéznyomát: Hamilton autója különleges fekete fényezést kapott (most kapcsolunk, micsoda merészen rasszista megoldás!), arany feliratokkal és díszítőelemekkel, fekete króm kipufogóvéggel. Az utastér szintén feketében és aranyban pompázik, a Nappa bőrkárpittól a műszerfalon át a bőrrel borított középkonzolig.
Rosberg autója természetesen fehér, a dekorbetétek pedig ha nem is ezüstszínűek, igazodva Nico egyéni második helyéhez, de szürkék, ami gyakorlatilag ugyanaz. A felhasznált anyagok javarészt megegyeznek Hamilton autójával, legfeljebb az árnyalatok megoszlásában lehetnek eltérések.
A motor értelemszerűen ugyanaz mindkét autóban, az 585 lóerős, 5,5 literes V8-as erejét azonban ez esetben semmi nem korlátozza: az ünnepi példányok végsebessége eléri a 300 km/órát. A két modell felszereltsége azonos, az AMG sportfutóműtől a Bang&Olufsen hifin át az elektromosan elsötétíthető üvegtetőig.
Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. Mindegyik autóhoz jár Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg sisakját – vélhetően az, amelyet az adott futamon viselt. Szintén megkapják az autóhoz a világbajnok versenyzők által is hordott IWC karóra egy példányát, egy Forma-1-es könyvet, amelyet mindkét pilóta dedikált, valamint hogy ne csak a múltban éljenek, minden autóhoz jár egy meghívás a 2015. évad nyitóversenyére, Melbourne-be. 
Az autókat egyébként  csak türelmes emberek rendeljék meg: azokat július 19-én, a Német Nagydíjon adják majd át.