Felgyújtott furgonokkal próbáltak meg bűnözők feltartóztatni egy pénzszállító járművet a Milánó és Bologna közötti autópályaszakaszon, a rablótámadás azonban meghiúsult. A bűnbanda tagjai reggel hét óra előtt szögeket szórtak az úttestre, és felgyújtottak két járművet az A1-es autópálya lombardiai szakaszán, Lodi városnál.


Így akarták megállítani a minden reggel erre haladó páncélozott pénzszállító járművet, amelynek azonban az utolsó pillanatban sikerült kicsúsznia a csapdából és elhagynia a helyszínt. A szögek a pénzszállítót kísérő két másik járműnek okoztak defektet. A rablók a sikertelen kísérlet után elmenekültek.

Az égő furgonok teljesen megbénították a közlekedést a forgalmas sztrádaszakaszon, ezért a hatóságok elterelték a forgalmat. Hasonló eset 2013 áprilisában történt, amikor a szintén lombardiai A9-es sztrádán, Como városnál támadtak rá fegyveresek egy pénzszállító járműre, de ők sikerrel jártak. A zsákmány 10 millió euró és aranyrudak voltak. A többfős olasz rablóbanda két tagját egy évvel később elfogták, de a zsákmányt még nem találták meg.

(Forrás: MTI)