A Magyar Közút 7:15 órai összesítése alapján az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet. Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. Ködös az idő Polgár, Edelény, Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény környékén. Balassagyarmat, Dabas, Kiskunhalas, Nyékládháza, Putnok és Szikszó térségében, valamint a Dunántúlon Veszprém, Fejér és Vas megye egyes részein szemerkél az eső.
 
A havazásban érintett területeken a 7.15 órai állapot szerint összesen 30 munkagép végzett síkosságmentesítési munkákat a Magyar Közút által kezelt útszakaszokon. Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Szép lassan a YouTube-ra is megérkeznek a felvételek a havazásól


Katalin napján havas tájra ébredtek Bükkszentkereszt lakói

Egyre vastagabb a hó Kékestetőn:

Leesett az első hó, takarítják az utakat 3

Leesett az első hó, takarítják az utakat 4
Leesett az első hó, takarítják az utakat 5

Leesett az első hó, takarítják az utakat 6
Leesett az első hó, takarítják az utakat 7
Leesett az első hó, takarítják az utakat 8

Itt élőben követhetitek a havazást:

A Börzsönyben fekvő Nagy Hideg-hegyen található kamera képe és a bélapátfalvi látképe. Ne felejtsük ki a Kékest sem a sorból. Mátraverebély sem indul rossz esélyekkel, Mátraszentistvánról nem is beszélve. És még sorolhatnánk, még több kamerát itt találhattok.


Egy kis előrejelzés: 
Szerdán is folytatódik az erősen felhős, helyenként borongós, szürke idő, de számottevő csapadék már nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban az ország nagyobb részén fagyhat, nappal 2-7°C várható. 
Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, többfelé borongós, párás, szürke idő lesz a jellemző, a Dunántúlon kisebb esővel. Inkább csak délkeleten süthet ki rövid időszakokra a Nap. Hajnalban ismét többfelé fagyhat, nappal 2-7°C várható.
(Forrás, fotók, videók: Magyar Közút, idokep.hu, MTI, boon.hu)