Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a lépcsőshátú kisautó az valami kelet-európai perverzió, pedig Ázsiában is kedvelik a kívül apró, belül tágas járműveket. Nem véletlen, hogy Thaiföldet választotta új modellje bemutatójának színteréül a Mazda.
Műszaki adatokkal egyelőre nem szolgált a cég, azokat majd a november 28-án nyíló Thaiföldi Autószalonon fogják nyilvánosságra hozni. A fényképek tanúsága szerint azonban nagyon is szemrevaló járműről lesz szó, ami nem mondható el legtöbb versenytársáról – lehet valami ebben az organikus Kodo formanyelvben. 
Nem véletlen egyébként a helyszínválasztás, hiszen a kifutó Mazda2 a cég legnépszerűbb modellje az országban, a 2010-es premier óta 120 ezer darab talált gazdára belőle. Ez részben annak is köszönhető, hogy a thai kormány adókedvezményekkel támogatja a legfeljebb 1,3 literes benzin, illetve 1,5 literes dízelmotorral szerelt, Euro 5-ös, 4,3 l/100 km-nél nem rosszabb átlagfogyasztású, 100 g/km alatti CO2-kibocsátású kisautókat.
A Mazda2 Sedan a cég friss fejlesztésű SKYACTIV-D 1.5 dízelmotorjával lép színre 2015 elején. Európai és ausztráliai exportja még nem eldöntött; a Mazda illetékesei szerint egyelőre a CX-3 bevezetésére koncentrálnak.
Lépcsős háttal is pofás a legkisebb Mazda 3