Mindössze százhúsz óra közösségi munkára, vagy annak elmulasztása esetén hatvan nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a lengyel autóst Hollandiában, aki 2013 májusában elvesztette uralmát gépkocsija felett, és a kerékpárútra felhajtva halálra gázolt két idős felnőttet és kétéves unokájukat.
Noha egyes hírek szerint a 33 éves autós a megengedett 80 km/óra helyett 120-szal hajtott, a szakértők csak annyit tudtak megállapítani, hogy sebessége a balesetet közvetlenül megelőzően valahol 76 és 124 km/óra között volt. A rekonstrukció során a kérdéses kanyarban a vádlott autójával azonos gépjármű probléma nélkül képes volt 130 km/óra sebességgel bevenni a kanyart. Mivel az autós nem fogyasztott alkoholt, sem kábítószert, és mobiltelefonját sem használta, a bíróság szerint nem vonható felelősségre a történtekért.
 
Az ítélethirdetéskor a halott kislány édesapja felkapta a székét, és hozzávágta a bíróhoz. Ő valószínűleg súlyosabb büntetésben részesül majd, mint az autós, aki egyébként az elmúlt másfél év alatt egyszer sem mutatott megbánást. 
Megdöbbentő jelent zajlott Kínában az utcán, miután egy gyermeket fényes nappal elgázoltak… A történethez kattints a képre!