BMW, a Mercedes, a Nissan, a VW és a Toyota után most a Chevrolet is bemutatta azt a versenyautót, amelyet a Gran Turismo játék 15. évfordulójára, kifejezetten a játékon belüli felhasználásra terveztek. 
A PlayStation konzolon át vezethető Chaparral 2X VGT merész futurizmusa ellenére valós gyökerekkel rendelkezik: a Chaparral Racing és a Chevrolet közötti, közel fél évszázados együttműködés egy sor innovatív technológiával (a kompozit önhordó vázszerkezettől a könnyűfém motorokon át az adaptív aerodinamikai rendszerekig) és ezek nyomán ütőképes versenyautókkal gyarapította a világot, amint arról az alábbi film első másodperceiben tájékozódhatunk. 
A vadonatúj közönségnek készült, merész, ambiciózus autó bevallottan nem veszi figyelembe a jelenleg érvényes törvényszerűségeket, és nem fél fantáziajármű lenni – pont úgy, teszi hozzá gyorsan a Chevrolet, mint annak idején a Chaparral által épített versenygépek. 
Az űrtechnológiákból építkező Chaparral 2X VGT egyébként pont úgy néz ki, ahogy az ötvenes években a jövő autóját elképzelték: hossztengelyében áttetsző kúp meredezik. Itt dolgozik az a lézerhajtású rendszer, amely erőteljes lökéshullámokat gerjesztve hajtja előre a könnyű versenyautót. 
A 671 kW teljesítményű lézert lítiumion akkuk és egy levegő üzemű generátor táplálják; a 900 lóerőnek megfelelő hajtóerő másfél (!) másodperc alatt gyorsítja százra az autót, a végsebesség pedig 386 km/óra. Mármint a videojátékban. 
Mivel a hagyományos utasteret elfoglalja a hajtómű, a vezetőnek nem jut más, mint hogy hason fekve, arccal lefelé foglaljon helyet az autó közepén, kezét-lábát a kerekek felé kinyújtva, mintha siklóruhaként öltené magára a kocsit. Ez annyira így van, hogy a koncepció szerint a vezető testmozgással módosíthatja az autó aerodinamikai jellemzőit. 
A Batmobil lópikula ehhez képest! 3
Ezért is nincsenek a 2X-en hagyományos nagy légterelők; mint ahogy műszerek sem: a szükséges adatok a pilóta sisakjának üvegén jelennek meg. 
Mindez jelentős tömegcsökkentést is eredményez, amit könnyű futóműelemekkel toldottak meg, így aztán az apró autót rendkívül mozgékonynak mondják. 
A Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo nem létező autó, makettját mégis megépítették: jelenleg a Los Angeles-i Autószalonon lehet megtekinteni.
A Batmobil lópikula ehhez képest! 4
A Batmobil lópikula ehhez képest! 5
A Batmobil lópikula ehhez képest! 6