A Reuters adatközlése alapján a november 10. – november 14-i héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 3,5%-kal lett olcsóbb, a gázolajnál 1,8% volt az árcsökkenés mértéke.
A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8%-kal erősödött. A GKI szerint az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását figyelembe véve november 19-én, szerdán a benzin ára 4-7 forinttal, a gázolajé 3-5 forinttal csökkenhet.
A Brent kőolaj ára a héten 77-83 dollár/hordós (18 877 – 20 348 forint) szinten belül ingadozott, heti átlagban több mint 3 dollárral csökkent az olajár. A héten  folyamatosan csökkent a Brent ára.
Az újabb árcsökkenést az elemzők az amerikai olajtermelés újabb rekordjával, a dollár e heti kisebb erősödésével magyarázzák, illetve azzal, hogy Szaúd-Arábia továbbra sem törekszik a kőolajpiaci áraknak a kitermelés visszafogása általi csökkentésére.  
Az OPEC november 27-i értekezletén valószínűleg nagy vita lesz, az nagyon valószínű, hogy Szaúd-Arábia nem vállalja azt, amit korábban, hogy egy termelés-visszafogási döntés esetén az országra háruljon a termelés-visszafogás nagy része.