Az elmúlt években a fővárosban is jelentősen növekedett a kerékpáron közlekedők száma, és ennek megfelelően folyamatosan nő a biciklis balesetek száma is. 2013-ban a kerékpárosok által okozott személyi sérüléses balesetek száma már kétezer fölé került.

A gépjárművekkel ellentétben a kerékpárokra nem kötelező felelősségbiztosítást kötni, noha – főként a komolyabb egészségügyi beavatkozást igénylő balesetek esetén – a járművel okozott kár mértéke könnyen elérheti a milliós nagyságrendet is. A Genertel biztosító ezért a kgfb-kampányban az autó mellett az egy háztartásban élő családtagok kerékpárhasználatára egységesen érvényes felelősségbiztosítási védelmet is kínál.

Biztosítás bicikliseknek a kötelező mellé 2 A kerékpárosok jelentős részének háztartásában ugyanis van gépkocsi is: míg vidéken ez az arány 44 százalék, addig Budapesten a 70 százalékot is eléri. Az autósok a kötelezőváltáskor számtalan kiegészítő biztosítással találkozhattak már (minicasco, lopásbiztosítás, assistance stb.), ám az autó kötelezőjével együtt megköthető, az egész családra egységesen érvényes kerékpáros felelősségbiztosítás elsőként a Genertelnél jelent meg az idén.

Biztosítás bicikliseknek a kötelező mellé 3 Az ezer forint alatt köthető biztosítás – ha természetes személy a szerződő – rajta kívül a vele egy háztartásban élő valamennyi közeli hozzátartozóra, így a gyerekekre is kiterjed, bármilyen kerékpár használata (így például a Bubi is) beletartozik a fedezeti körbe. Noha évente csak egy kár térítésére használható fel, esetenként akár milliós kártérítésre is lehetőséget nyújt.