Fegyverrel fenyegetve próbált autót lopni Nagykanizsán egy 55 éves férfi és 15 éves nevelt lánya, akik egymással szerelembe esve külföldre akartak szökni a gyámhatóság elől.
A férfi az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában egy 33 éves helybeli nő hátához szorította riasztópisztolyát, hogy megszerezze tőle az autóját. Az anyósülésre ültette a nőt, a lány pedig hátulról a fejének szegezte a fegyvert.
Miután elindultak, a férfi a nő telefonját, majd az autó forgalmiját követelte, de az asszony azt állította, hogy egyik sincs nála. A sofőr egy elhagyatott útszakaszon megállt, hogy kiszállítsa a nőt, akinek ekkor sikerült kivennie a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, és elfutott. A lány és a férfi ezek után elmenekült a helyszínről.
Nevelőapjával rabolt autót egy 15 éves lány 1
A tulajdonosa egy idő után visszament az autóhoz, és hívta a rendőrséget. Néhány perc múlva a rendőrök Nagykanizsa belvárosában igazoltatták a személyleírás alapján felismert párt, és a férfinél megtalálták a riasztópisztolyt is, tele gáztöltényekkel. A rendőrségen mindkét gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, a lány azt is mondta, hogy nem tud a férfi nélkül élni.
A lány iskolájában is elterjedt kapcsolatuk híre, a gyámhivatal munkatársai ultimátumot adtak az anyának, hogy a nevelőapa vagy elköltözik október 28-áig, vagy kiemelik a lányt és testvérét a családból.
Császár Csilla törzszászlós így idézi fel a történteket: “A rendkívül jó személyleírások alapján néhány perc múlva kiszúrtuk, hogy az Arany János utca és a Kinizsi út kereszteződésében sétál a leírásnak megfelelő fiatal lány és idős férfi. A párt 12 óra 25 perckor igazoltattuk, majd figyelemmel a fegyverre, erősítést kértem. A helyi nyomozók hamar odaértek. A férfi ruházatának átvizsgálása során előkerült a riasztópisztoly, a tár teli volt gáztöltényekkel. A férfit és a lányt elfogtuk, majd előállítottuk a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.
Nevelőapjával rabolt autót egy 15 éves lány 2
A kapitányság bűnügyi osztálya erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, fegyveresen elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük. A lány szabadlábon védekezik, a rendőrség javaslatot tett H. László előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Forrás: MTI, Police.hu, a főoldali kép illusztráció)

Nevelőapjával rabolt autót egy 15 éves lány 3