Mérföldkő lehet a Ferrari életében az a lépés, amelyre ma bólintott rá az igazgatótanács: a patinás sportautómárkát leválasztják a Fiat-Chrysler csoportról (FCA), és önálló cégként viszik a tőzsdére. 

Mindez fontos hír alig pár héttel azután, hogy a Ferrari megvált attól a Luca di Montezemolótól, aki közel negyed évszázadon vezette a céget, és helyét elfoglalta Sergio Marchionne, az FCA teljhatalmú ura. A váltáskor ugyanis rögtön felmerült, hogy a cégóriás beolvasztja a Ferrarit, ám ezt Marchionne igyekezett a lehető leghatározottabban cáfolni. 
Most tehát megnyugodhatnak a Ferrari rajongói: a márka nem hogy megőrzi függetlenségét, de teljesen elszakad az FCA-tól – még ha csupán névlegesen is. Az igazgatótanács ugyanis már jövőre a tőzsdére szeretné vinni a márkát, a részvényeknek azonban csupán 10 százalékát bocsátják ki szabadon, a többit a Fiat Chrysler Automobiles részvényesei között osztják szét. 
A hír hallatán rögtön magasba szárnyalt az FCA a milánói tőzsdén; a részvények értéke 4,92 százalékot emelkedett, mielőtt felfüggesztették a kereskedést. Nem véletlen a nagy izgalom: a piac régóta feni a fogát arra, hogy részvényeket bocsásson ki a Ferrari.