Mesés ajánlattal csábítja Michelisz Norbertet a Honda gyári csapata – számol be a Blikk. A lap úgy tudja, hogy túraautó-világbajnokságon a Zengő Motorsport színeiben szereplő, az összetett pontversenyben jelenleg 5. helyen álló pilóta felkeltette a japán gyártó vezetőinek érdeklődését.

Állítólag a magyar versenyzőnek szerződést ajánlottak, s jelenlegi bérének többszörösét, nagyjából 250 ezer eurós (77 millió forintos) éves fizetést kaphat.

A lap úgy tudja a gyári pilóták 250 és 500 ezer euró (77 és 154 millió Ft) között keresnek, a Honda, a Citroën és a Lada csapatoknál vannak ők. A mezőnyben újonc, ám kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb munkáját nagyjából 4 millió euró (1,2 milliárd forint) körüli összeggel honorálja a Citroën.

Nem véletlen, hogy Norbira felfigyeltek, hiszen korábban megnyerte a privát csapatok bajnokságát, majd idén rendre a Honda legjobbja a versenyhétvégéken, miközben közel sem áll rendelkezésére, annyi tesztlehetőség, technikai támogatás, mint a gyári pilóták esetében. Ennek köszönhetően versenyben Tiago Monteiróval és Gabriele Tarquinivel harcban van az összetett negyedik helyért.

A lap által Michelisz Norbinak illetve csapatát a Zengő Motorsportot képviselő Juni Györgynek titulált nyilatkozatok szerint egyikük sem tagadta a tárgyalás tényét, de nem árultak el többet.

Forrás: Blikk