A rendőrség lefoglalta annak a nyugdíjas ausztrál mérnöknek a számítógépét, akit azzal vádolnak, hogy előre megfontolt szándékkal gázolta halálra egy ismerősét. 

A 69 éves Joseph Drago évek óta sérelmezte, hogy szomszédja, Anthony Richard Dockerty (nyitóképünkön) nem csillapítja le az ablaka alatt vonyító kutyáját. Kettőjük rossz viszonya odáig fajult, hogy tavaly novemberben bíróság elé került az ügy. A 63 éves Dockerty akkor nem jelent meg a tárgyaláson, Drago pedig állítólag megfenyegette: “Ha a rendőrség nem tesz semmit, majd a magam kezébe veszem az ügyet, de az nem fog senkinek tetszeni.” 
Az ügy múlt decemberben csúcsosodott ki, amikor Drago megjelent Dockerty munkahelyén, hogy fényképeket készítsen róla. Ezt utóbbi sérelmezte, és amikor a mérnök távozott volna a helyszínről, autója elé állt, hogy a helyszínen tartsa. Drago ennek ellenére gázt adott, elsodorta Dockerty-t, és autója több mint 110 méteren át magával vonszolta a férfit. 
A rendőrség a nyomozás során a vádlott számítógépén talált egy olyan dokumentumot, amelyben Drago részletesen leírja, hogyan szeretne végezni Dockertyv-vel. A kreatív ötletek között szerepelt a ház elárasztása, sőt, egy felfújható kenguru-bábu is, amelyet az útra helyezett volna ki éjjel, hogy Dockerty megijedjen és összetörje magát. 
Az ügy idén szeptemberben megkezdett tárgyalásán Drago ügyvédje azt állította, hogy védence irománya és a valóság között nincs összefüggés, azok nem tervek voltak, hanem a frusztráció szülte fantáziák. Hasonló véleményen volt az ügyben szakértőnek felkért pszichológus is, aki szerint elhúzódó viták esetén az emberek hajlamosak irreális léptékekben gondolkodni. A bíróság azonban nem fogadta el a szakvéleményt, új pszichológust kért fel, a vádlott óvadék iránti kérelmét elutasította. 
A tárgyalás folytatódik.
Semmi vita, semmi ugatás, csak harmónia. Így is lehet. Hogyan? Kattints a képre.