A rendőrség szerint szerencsétlen baleset történt, és csupán megbírságolták azt az 53 éves New York-i taxist, aki idén január 10-én halálra gázolt egy kilencéves gyermeket, amint az édesapjával egy zebrán kelt át egy forgalmas kereszteződésben. 

A taxis, Koffi Komlani, annak idején azt vallotta, hogy zöld jelzésnél balra nagy ívben kanyarodott, senkit nem látott a zebrán, amikor egyszer csak egy puffanást hallott. Lehúzódott, hogy megnézze, mi történt, és amint kiszállt, egy járókelő rákiáltott: ‘Épp most ölt meg egy gyereket!’ 
A kilencéves Cooper Stock a helyszínen belehalt sérüléseibe, miután az autó mindkét bal oldali kereke áthajtott rajta. 51 éves édesapja, egy elismert onkológus szakorvos, súlyos lábsérülést szenvedett.
A taxis engedélye a baleset időpontjában már hat hónapja lejárt, ám a rendőrség szerencsétlen balesetnek ítélte meg a gázolást, és megbírságolta a vezetőt. 

Ebben a kereszteződésben, a zebrán történt a halálos gázolás.

A döntés annak idején hatalmas felháborodást váltott ki az egész városban, ám New York állam törvényei értelmében csupán akkor vádolható emberöléssel a gyanúsított, ha legalább két vádpontot tudnak felhozni ellene, és mivel az autóvezető a baleset időpontjában ‘nem hajtott gyorsan, csupán nem állt meg’, formailag tehetetlen az ügyészség. 
A tárgyalás következő meghallgatása december 10-én lesz. A dolgok jelen állása szerint a maximum, amivel a bíróság sújthatja a gázolót, 15 nap börtönbüntetés, 750 dollárnyi (180 000 Ft) bírság és jogosítványának bevonása.