Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség három hevesi férfi ellen, akik tavaly nyáron rátámadtak egy autósra a településen.  A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány – tájékoztatta a Heves megyei főügyész hétfőn az MTI-t.


Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 45 éves autós a gépkocsijával tavaly július 19-én szabályosan haladt Hevesen a Fő úton, amikor váratlanul az úttestre futott két, felügyelet nélkül hagyott gyermek, akik a szemközti sávban a forgalomirányító lámpa zöld jelzésére várakozó autók közül akartak átszaladni a túloldalra. Ez egyiküknek sikerült, azonban a másikat – vészfékezése ellenére – elütötte az autós. A gyermek súlyos koponyasérülést szenvedett.

Miután a kislány hozzátartozói és ismerősei értesültek a balesetről, rövid időn belül nagy számban megjelentek a helyszínen, ahol a gépkocsit vezető férfi és vele utazó felesége, valamint a lánya várakoztak.

Az elsőrendű vádlott – miután a sérült gyermeket megnézte – a járművezető ellen fordult és lökdösni kezdte őt. Komolyabb tettlegesség csak azért nem történt, mert az elgázolt kislány nagyapja közbelépett.

Nem sokkal később azonban a három vádlott – ekkor már több ismeretlen emberrel együtt – újra megindult fenyegetően az autós és családja felé azért, hogy bántalmazzák a férfit. A sértett ekkor a furgonjába menekült, így a vádlottak annak motorháztetejét kezdték el ütlegelni és rugdosni, olyan erővel, hogy az behorpadt.

A támadásnak a nagyszülő és két neki segítő rokon újbóli, határozott fellépése vetett csak véget, még a rendőrség kiérkezése előtt.
   
A Hevesi Járási Ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Egyúttal kezdeményezte azt is, hogy a bíróság rendelje el a három férfival szemben – különböző bűncselekmények miatt – korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetések végrehajtását – áll a közleményben.

Forrás: MTI