Bár az idei év háromnegyedén már túl vagyunk, de bőven akad még muníció a Volkswagen tarsolyában. A hétvégén rendezett Volkswagen-találkozón számos újdonságot jelentett be a márka importőre.

Ez eddigi – a hagyományos modelleknél takarékosabb – BlueMotion típusokat követően most az igazán környezetkímélő modellek is megérkeztek Magyarországra. Bár az iparágban általában zöldnek nevezik az elektromos és hibrid autókat, a VW Think Blue (azaz kék) offenzíváról beszél.

Kék offenzívát indít a Volkswagen 1
Kék offenzívát indít a Volkswagen 2

Kék offenzívát indít a Volkswagen

Kék offenzívát indít a Volkswagen

Kék offenzívát indít a Volkswagen 8
Kék offenzívát indít a Volkswagen 9
Kék offenzívát indít a Volkswagen 10
Kék offenzívát indít a Volkswagen 11
Kék offenzívát indít a Volkswagen 12
Fotó megosztása:
Kék offenzívát indít a Volkswagen 13 Néhány hete már kapható a VW up elektromos hajtású változata, amelyet a Vezess.hu már tesztelt is. Villanymotorja 82 lóerős, maximális nyomatéka 210 Nm, csúcssebessége 130 km/óra. Az egy töltéssel 160 kilométert megtenni képes autó 7 990 000 forintba kerül.

Akinek nem elég tágas az e-Up, annak is kínál villanyautót a Volkswagen, hiszen már a Golfból is készül ilyen változat. Az elsősorban ingázóknak alternatívát kínáló modell akár 190 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Magyarországon átlagosan 25 kilométert tesznek meg az autósok egy nap alatt.

A 85 kilowatt (115 LE) teljesítményű elektromos motorral 10,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 140 km/óra, így autópályán is normálisan használható. A jármű kijelzi a pillanatnyilag elérhető hatósugarát a környező terület térképén, mutatja az oda-vissza megtehető távolságot, illetve az egy irányban elérhető célokat is. Ha többet is megtudna az e-Golfról, kattintson erre a linkre!  A Volkswagen e-Golf 11 290 000 forintba kerül Magyarországon.

Kék offenzívát indít a Volkswagen 14 Azoknak is van Golf, akik szeretnének villanyautózni, de nem elég nekik a 190 kilométeres hatótávolság. Az ő autójuk a GTE, a hibrid Golf. A 11 990 000 forintért kínált autóban 150 lóerős, 1,4 literes turbós benzinmotor és 101 lóerős villanymotor dolgozik össze. Utóbbit a hatfokozatú, duplakuplungos automata váltóba építették.

A villanymotort 8,8 kWh kapacitású, konnektorról is tölthető akkumulátor táplálja. Tisztán elektromos hajtással 50 kilométert képes megtenni a GTI és GTD Golfokhoz hasonlóan sportos ruhába bújtatott GTE, de a benzinmotort is bevetve közel 940 kilométert is megtehet.

Az új Golf GTE végsebessége 222 km/óra, álló helyzetből 7,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra. A Vezess.hu már kipróbálta a Volkswagen Golf GTE-t, a részleteket elolvashatod ebben a cikkben.

Persze nemcsak a környezetkímélő modellek érkeznek, a Jetta és a Touareg modellekből is készül egy-egy “jóárasított” kivitel. A legnagyobb durranás azonban az új Passat érkezése. A kiemelt ügyfelek már láthatták a hétvégén az új autót, amelynek világpremierje csak szerda este lesz a Párizsi Autószalonon. Az elődjénél hosszabb, szélesebb, laposabb autó könnyebb, mint korábban. Szedán és kombi karosszériával készül.

Kék offenzívát indít a Volkswagen 15 Természetesen sokféle, motorral, sebességváltóval érhető majd el, az egyik legvonzóbb azonban a világ jelenleg legerősebb 2,0 literes dízele lesz – a biturbó motor ugyanis 240 lóerős. Kezdetben összkerékhajtással és duplakuplungos automata váltóval kombinálják. További részletek az új Passatról a Vezess.hu egyik korábbi cikkében olvashatók, ezen a linken.