Az Opel pénteken jelentette be, hogy mintegy nyolcezer, 2014 májusában vagy azt követően gyártott Adam, illetve Corsa típusú gépkocsiba szerelhettek be olyan kormányművet, amelynek egyes alkatrészei nem feleltek meg a gyártó által előírt minőségi szabványnak. 

A hibát a gyártás szokásos ellenőrzése során észlelték, balesetet még nem jelentettek vele kapcsolatban, de hogy így is maradjon, az Opel arra kéri az érintett autók tulajdonosait, addig ne vezessék járművüket, amíg fel nem veszi velük a kapcsolatot egy márkaszerviz vagy más hivatalos képviselő. 
És hogy honnan tudhatjuk, hogy érintettek vagyunk-e? Nagyon egyszerű: az Opel weboldalán külön menüpontban, részletesen leírják, hogy kiknek kell ma taxival, busszal vagy gyalog munkába menniük. 
Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled! 1
Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled! 2

Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled!

Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled!

Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled! 6
Nézz utána, életveszélyes-e az Opeled! 7
Ezt most inkább ne!
Fotó megosztása:
Ezt most inkább ne!

Ezt most inkább ne!

Bár az oldalon a tájékoztató szöveg angolul van, a lényeg a következő: ha az alvázszám (szélvédő tövében, szokásos helyen) utolsó nyolc számjegye nem az alábbi tartományokban van, nincs miért aggódnod. 
Opel Adam: E6077301 – E6113446, illetve F6000001 – F6006544 
Opel Corsa D: E6071016 – E6118738, illetve E4181031 – E4308122 
Akkor sem biztos, hogy baj van, ha az alvázszámod stimmel, mert ezeken belül sem minden példány érintett. Hajolj le a pedálsorhoz, hogy lásd a kormányoszlopot, és forgasd addig a kormányt, amíg láthatóvá nem válik a problémás alkatrészen egy négyjegyű sorszám – ezt az alábbi videón bemutatják. 
a videó a hirdetés után indul
Ha a sorszám 20E4 vagy 20K3, akaszd szegre a kulcsot és hívd fel a márkakereskedődet. Ha nem ez a sorszám, akkor is telefonálj, hogy az autót átnézzék, biztos ami biztos.
Az Opel weboldalára ezen a linken tudsz ellátogatni.