A mostaninál is agresszívabb, dinamikusabb megjelenéssel igyekszik majd biztosítani pozícióját a megsokasodott konkurenciával szemben a Porsche négyajtós luxustúrázója, a Panamera következő kiadása. 
A karakánabb megjelenés záloga a hibrid szupersportkocsitól, a 918 Spydertől átemelt számos stíluselem, így a szögletesebb lámpatestek, vagy az eddiginél lendületesebb sziluett. 
Nem csak megjelenésében lesz dinamikusabb a négyajtós sportkocsi, hiszen az Audi és a Bentley által is alkalmazandó, vadonatúj padlólemezre épül majd, ami egyszerre teszi merevebbé és könnyebbé a szerkezetét, ami rá is fér a kéttonnás fenevadra. 
A hajtásláncok terén nem számítunk változásra, megmarad a jelenlegi felállás (Panamera, Panamera S, Diesel, GTS, Turbo és S E-Hybrid), ám minden motor valamivel erősebb, takarékosabb lesz. Szintén megmarad a hátsó- és összkerékhajtás, mint opció, valamint a nyújtott tengelytávú változat; a szélesebb nyomtáv még stabilabb menettulajdonságokat ígér. 
A beltérben újfent a 918 Spyder köszön majd vissza, amint a nagyméretű érintőképernyő fokozatosan szabvánnyá válik a teljes modellpalettán.
Még sportosabb lesz a Porsche szedánja 2