Az ötvenkilenc éves Jill Tarlov csütörtökön délután fél öt körül érkezett a New York-i Central Park egyik zebrájához. Amint lelépett a járdáról, szem- és fültanúk állítása szerint egy kiáltás hallatszott – El az útból! -, majd egy nagy sebességgel érkező kerékpáros lövedékként csapódott bele a nőbe. 
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 1
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 2

Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán

Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán

Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 9
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 10
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 11
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 12
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 13
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 14
Fotó megosztása:
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 15
Az áldozatot a földre lökte az érkező jármű (úgy nézett ki, mintha autó gázolta volna el, mondták később az őt ellátó orvosok); súlyos koponyasérüléssel szállították kórházba, ahol agyhalált állapítottak meg nála, és lélegeztetőgépre kapcsolták. Családja hétfőn jelentette be, hogy örökre elaludt. “Imádott sétálni, ahová csak lehetett, gyalog járt. A sors fintora, hogy pont így kellett meghalnia” – mondta róla egy barátja. 
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 16


A kerékpáros, a harmincegy éves Jason Marshall, a kerékpársávban közlekedett. A beszámolók szerint egy csapat, az útjába lépő gyalogost került ki, amikor elgázolta a nőt. Az enyhébb sérüléseket szenvedett férfi a helyszínen maradt, és együttműködött a rendőrökkel, ám amikor a sajtó képviselői aznap megkeresték, állítólag nem mutatott megbánást. Hétfőn kiadott közleményében már arról beszélt, hogy mélyen megrendítette a gázolás, amely az ő megfogalmazásában egy “elkerülhetetlen baleset” volt. 
A legutóbbi hírek szerint a rendőrség nem emelt vádat a hivatásos zenészként dolgozó kerékpáros ellen. Okostelefonos edzőprogramjából kiderült, hogy aznap több ízben is átlépte a Central Park területén érvényben lévő, kerékpárosokra vonatkozó 40 km/óra sebességkorlátozást, ugyanakkor saját bevallása szerint a gázolás pillanatában legfeljebb 15 km/órával haladt. Az sem egyértelmű, hogy melyiküknek mutatott zöldet a lámpa. 
Kerékpáros gázolt halálra gyalogost a zebrán 17
Csak a Central Parkban idén augusztusig 468 kerékpárost büntettek meg gyorshajtásért, illetve a piros jelzésen való áthaladásért. 2013 első nyolc hónapjában kevesebb mint harmad ennyi, csupán 133 bírságot szabtak ki. A parkban általános vélemények szerint káosz uralkodik, sem a gyalogosok, sem a kerékpárosok nem tartják be a közlekedési lámpák jelzéseit.