A napokban már hírt adtunk egy modern kori veterán Jaguar, a könnyű építésű E-type feltámadásáról, a mostani történet a britek egy másik modelljéről szól. 

Az egész azzal kezdődött, hogy Ian Callum, a Jaguar vezető formatervezője elképzelte és legyártatta álmai autóját. Fogtak egy Jaguar Mark II-est az ötvenes évekből, és alaposan átszabták. 30 mm-rel leültették, új, masszív légbeömlőkkel szerelt lökhárítót szereltek fel, azt egészet 17 colos, küllős kerekekre emelték, az utastérben pedig fa, bőr és fém teremt igazi békebeli hangulatot (mínusz az érintőképernyős audiorendszer, az kakukktojás). 
Az egész szép is volt, de nem írtuk meg, mert az egésznek erős promószaga volt. Most viszont kiderült, hogy az autót, amit 18 hónap alatt csak és kizárólag Callum úrnak fejlesztettek ki, igazából kisszériában gyártani fogja a munkával eredetileg megbízott Classic Motor Cars Limited. 
“Olyan hatalmas volt az érdeklődés az autó iránt, hogy megkérdeztük Iant, bánná-e, és belement a dologba.” – nyilatkozta a műhely vezetője. 
Álveterán egy valag pénzért 1
Álveterán egy valag pénzért 2

Álveterán egy valag pénzért

Álveterán egy valag pénzért

Álveterán egy valag pénzért 6
Álveterán egy valag pénzért 7
Álveterán egy valag pénzért 8
Fotó megosztása:
Álveterán egy valag pénzért 9
Tehát ha nagyon sok pénzed van, beállhatsz a sorba, hogy neked is legyen egy feljavított veterán autód, amire ugyan OT-s rendszámot nem fogsz kapni, viszont rettentő jól fogjátok magatokat érezni, te meg a 4,2 literes sorhatos, amit a későbbi Sovereignből vettek át, megnövelt teljesítménnyel. 
A nagyon sok pénzt egyébként szó szerint kell érteni: az autó várható költsége 350-370 ezer angol font, azaz 140-150 millió forint. Ennyiért nagyon sok mindent kaphatnál már, de az alkotók nyilván úgy okoskodnak, miért vennél bármi mást, ha egyszer Jaguarra is költheted a pénzed.