Durván egy hónapja történt, hogy a 133-as busz vezetője csúnyán legyalult egy bringást a Thököly úton -videofelvétel is készült az esetről -, ezúttal pedig parkoló rendőrbusz előtt sodort el egy kerékpárost a figyelmetlen BMW-s, amit szintén rögzített a biciklin ülő férfi kamerája.
A kerékpáros ugyan nem tart jobbra a rendőrautó mögött, de mivel a rendőrautó mellett már álló járművet kerül ki, nem követ el szabálytalanságot, még ha nem is tart kellő oldaltávolságot. A külföldi rendszámú BMW viszont simán, körülnézés és index nélkül nekimegy a saját sávjában haladó biciklisnek, és sávváltást végez a gyorsabb előrehaladás érdekében, ami szintén tilos. Mentéséger szóljon, hogy valószínűleg nem szándékos a cserbenhagyás, valószínűleg nem vette észre a bringást, holttérben pöckölte el, utána pedig előre nézett, hiszen odalépett a verdának rendesen.
Az esemény egészen pontosan a rendőrök orra előtt történt, akik azonnal kapcsolták a szirénát, és remélhetőleg az autós után iramodtak. Meg is kérdeztük az ORFK-t mit tudnak az esetről:
“A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint  2014. szeptember 2-án 17 óra körüli időben a Budapest IX., Üllői úton egy személygépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az eset közelében intézkedő készenléti rendőrök észlelték a cselekményt, ezért gépkocsijukkal a személygépkocsi után mentek. Néhány háztömbnyire megállították az autót és intézkedtek a vezetőjével szemben. A kerékpáros sérülést szenvedett. A BRFK vizsgálja az eset körülményeit.” – válaszolt levelünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.