Akár 650 km/óra villanymotorral, mindössze 0,2 liter/100 km-nek megfelelő energiafogyasztás, hatszemélyes utastér és egy csomagtartó, ami akár egy mosógépet is elnyel egészben – bár ez teljességgel lehetetlennek tűnik, mégis túl szép ahhoz, hogy egy egyszerű kézlegyintéssel elintézzük. 

Az Acabion da Vinci alkotója, Peter Acabion (aki nem saját magáról nevezte el az autót, hanem fordítva: ő vette fel hivatalosan a projekt nevét) szerint alkotása forradalmasíthatja az autóipart. 
A lényeg az extrém aerodinamika: a teljesen burkolt kerekek például innovatív felfüggesztéssel csatlakoznak a karosszériához, burkolatuk alsó része ki- és berugózáskor sem engedi, hogy a kerék szabadra kerülve lerontsa a forma áramvonalasságát. A 6,3 méter hosszú, 1,9 méter széles autó közegellenállási együtthatója elvileg 0,075!
Nem hiszünk a tökéletes autóban 1
A 600 kilós villanyautóba úgy szállunk be, mint egy vadászrepülőgépbe; a felfelé nyíló üvegkupola alatt három sorban bőven elfér a család, a csomagtartó pedig innovatív módon berakodja saját magát (a videókon szereplő Six Bonneville elnevezés a tervezett szériagyártású változat) – sokak számára ez utóbbi volna a terv legszimpatikusabb része. 
Az emberek azonban a jelek szerint már nem hisznek a csodákban. Az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon előirányzott, 30 millió eurós költségvetésből 30 nap alatt csupán 1270 euró (!) jött össze, ezért Peter Acabion felfüggesztette a finanszírozást, és saját oldalán folytatja a gyűjtést.