A biztonsági kamerák felvételeit visszanézve az Edinburgh-i tömegközlekedési vállalat vezetői gratuláltak a buszvezetőnek, hogy elkerülte a gázolást – igaz, ezzel emberek százainak tette pocsékká a napját. 

Az eredeti híradás csak arról szólt, hogy a skót főváros központjában a villamossínekre tévedt, és ott egy szerelvénnyel ütközött egy menetrend szerinti buszjárat. A reggel 7.45-kor bekövetkezett balesetben senki nem sérült meg, ám a forgalmat a környező járdákra kellett terelni. A közlekedés csupán 10.38-kor állt helyre. 
Azóta azonban az is kiderült, mi okozta a szerencsétlen manővert: szemtanúk elmondták, hogy egy felelőtlen kerékpáros hirtelen bevágott a busz elé, amelynek vezetője az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt. “Ide-oda cikázott a forgalomban, aztán felugratott a járdára, majd onnan vissza az úttestre, egyenesen a busz elé.” – mondta egy járókelő, aki harminc méterről volt tanúja az eseményeknek. “Biztos voltam benne, hogy elgázolja a busz, ám a vezetőnek sikerült félrerántania a kormányt.” 
A kerékpáros megállás nélkül tovább haladt.
Augusztus elején villamos-busz-gyalogos relációban történt baleset az oroszországi Perm városában, ám ott a villamosvezető volt a ludas. Legelső munkanapján nekiütközött egy busznak, majd az első sokkból felocsúdva elkezdett letolatni a roncsról – bár ne tette volna…
A jelentések szerint mindkét gyalogos túlélte a többszörös gázolást; egyikük medencéjét törte össze a villamos, míg a másik többszörös csonttöréssel úszta meg a félelmetes balesetet. A 27 éves villamosvezetőnő azt vallotta, hogy a visszapillantó tükörben nem látta a gyalogosokat. 
Autók a síneken? Nem biztos, hogy baleset: talán csak az orosz találékonyság újabb példája. Kattints és meglátod! 

Marha bringás miatt ütközött villamos és busz 1