Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 1
Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 2

Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva!

Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva!

Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 7
Modern hatású műszerfal
Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 9
Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 10
Fotó megosztása:
Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 11


Kiszivárgott néhány fotó az új generációs Chevrolet Nivát megelőlegező koncepcióautóról. A Moszkvai Autószalonon, holnap debütáló autó 4316 mm hosszú, 26 centivel hosszabb, mint a jelenlegi matuzsálem. Hátul marad a merev tengely, elöl viszont független MacPherson rugóstagokkal szerelik az autót, amely ennek ellenére megmarad keményvonalas terepjárónak. 

Dízelmotor továbbra sem lesz kapható a Nivához, mert drága lett volna a fejlesztés. Az eddig használt, 1,7 literes benzinmotor helyébe azonban egy modernebb darab lép: a PSA-konszerntől származó, 1,8-as benzines 136 lóerőre képes, és egy ötfokozatú GM kézi váltón keresztül állandóan hajtja mind a négy kereket. 
Ha megfogott a tanulmányautó külseje, ne feledd, hogy egy sor feláras extra ékesíti, a magasra vezetett légbevezető pipától a kartervédőn és a 16 colos terepabroncsokon át a tetőcsomagtartóig. 
A Chevrolet Niva a General Motors és az AvtoVAZ kooperációjában készülő terepjáró, a klasszikus Lada Nivával párhuzamosan, annak alapjaira készül; 1998-as bevezetése óta most először újul meg teljes körűen.
Egy arasszal hosszabb lesz az új Niva! 12