A következő generációs Focus padlólemezére épül az a Ford modell, amellyel a Prius babérjaira törne a Ford, írja gyári bennfentesekre hivatkozva a Reuters. A típus elvileg már 2018-ban forgalomba kerülhet, mégpedig többféle karosszéria-variációban, egyéb érdemi információk azonban nem állnak róla rendelkezésre. Logikusnak tűnik, hogy normál és konnektoros hibrid kivitelben is elkészítsék a modellt, tisztán elektromos verzióra azonban nem számítunk. 

Közvetlen ellenfeleket kap a Prius 1
Közvetlen ellenfeleket kap a Prius 2

Közvetlen ellenfeleket kap a Prius

Közvetlen ellenfeleket kap a Prius

Közvetlen ellenfeleket kap a Prius 5
Ford C-Max hibrid
Fotó megosztása:
Ford C-Max hibrid

Ford C-Max hibrid

Szintén tisztán hibrid modell gyártásra szánta el magát a Hyundai, legalábbis ha hinni lehet a híreszteléseknek. Az egyelőre az Elantra gúnyájában tesztelt technológiát két eltérő készültségi szinten látták szemtanúk, ami éppúgy jelentheti normál és konnektoros hibrid hajtáslánc jelenlétét, mint többféle karosszéria-variánst – az elmúlt években a Toyota egész kis családdá bővítette a Priust, amely a városi kisautótól a buszlimuzinig fed le fontos piaci szegmenseket (nyitóképünkön). 
A Hyundai még 2009-ben mutatta be konnektoros hibrid hajtáslánc-koncepcióját, a beszámolók szerint azonban a most fejlesztés alatt álló modell más rendszerű hajtást kaphat.