Miután néhány napja láthattuk, milyen volna egy grafikus szerint az új Fabia kombi kivitele, most itt a valódi puttonyos egy csaknem álcázatlan prototípusa. 

Az AutoExpress által közölt képeken látható autón ugyan kitakarták a karosszéria fontos részleteit – az oldalfalon végigfutó, éles törést; az ajtók küszöb feletti, vélhetően látványosan megformált szakaszát; illetve a fényszórók egy részét -, ám így is látható, hogy az elődnél komolyabb kiállású, tágasabbnak és praktikusabbnak ható autóról van szó. 
Kémfotón a legnagyobb kis Škoda 1
Kémfotón a legnagyobb kis Škoda 2

Kémfotón a legnagyobb kis Škoda

Kémfotón a legnagyobb kis Škoda

Kémfotón a legnagyobb kis Škoda 5
Kémfotón a legnagyobb kis Škoda 6
Fotó megosztása:
Kémfotón a legnagyobb kis Škoda 7
Elsősorban az eddig esetlen arányok javultak annak köszönhetően, hogy az autó szélesebb és alacsonyabb, mint eddig (a ferdehátú esetében mínusz 3, illetve plusz 9 centi a változás). Noha az eddigi 505 liter sem volt elhanyagolható, az új modell esetében a szélesebb csomagtartó sokkal jobb helykihasználást ígér.
A motorkínálat várhatóan megegyezik majd a ferdehátúéval: három- és négyhengeres dízel, illetve benzinmotorok kerülnek az autóba, utóbbiak 60-110, a dízelek 75-105 lóerővel. Még idén piacra lép a 3,1 literes átlagfogyasztású GreenLine kivitel. Ahogy korábban a vezess.hu hírül adta, az új Fabiából már nem készül RS sportkivitel.