Miután néhány napja láthattuk, milyen volna egy grafikus szerint az új Fabia kombi kivitele, most itt a valódi puttonyos egy csaknem álcázatlan prototípusa. 

Az AutoExpress által közölt képeken látható autón ugyan kitakarták a karosszéria fontos részleteit – az oldalfalon végigfutó, éles törést; az ajtók küszöb feletti, vélhetően látványosan megformált szakaszát; illetve a fényszórók egy részét -, ám így is látható, hogy az elődnél komolyabb kiállású, tágasabbnak és praktikusabbnak ható autóról van szó. 
Elsősorban az eddig esetlen arányok javultak annak köszönhetően, hogy az autó szélesebb és alacsonyabb, mint eddig (a ferdehátú esetében mínusz 3, illetve plusz 9 centi a változás). Noha az eddigi 505 liter sem volt elhanyagolható, az új modell esetében a szélesebb csomagtartó sokkal jobb helykihasználást ígér.
A motorkínálat várhatóan megegyezik majd a ferdehátúéval: három- és négyhengeres dízel, illetve benzinmotorok kerülnek az autóba, utóbbiak 60-110, a dízelek 75-105 lóerővel. Még idén piacra lép a 3,1 literes átlagfogyasztású GreenLine kivitel. Ahogy korábban a vezess.hu hírül adta, az új Fabiából már nem készül RS sportkivitel.