Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy autóbusz, egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze Makó határában szombat délelőtt – tájékoztatott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Ketten haltak meg Makónál 1
Molnár Krisztina közölte, hogy a baleset a makói elkerülőút és a Rákosi utca kereszteződésében történt. A buszon az első információk szerint negyvenöt ember utazott, közülük ketten megsérültek. Az autóban utazó két ember a helyszínen életét vesztette, a kamionban senki nem sérült meg. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a 430-as út és a Rákosi út kereszteződését teljes szélességében, előreláthatólag több órára lezárták.
A jelenlegi információk szerint az autóbusz az M43-as autópálya felől Budapest irányából Nagylak felé tartott, amikor a Makó felé tartó Skoda Fabia összeütközött vele. Az ütközés során a személyautó megpördült és egy szemből érkező kamionnak nekicsapódott. Az autóban utazó két személy a helyszínen életét vesztette. Az autóbusz utasai közül – elsődleges információk szerint – két főt szállítottak kórházba könnyebb sérülésekkel. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A forgalmat a rendőrség mindkét irányból Makó központján át tereli.
Frissítve:
“Sokkot kaptunk. Felfogni sem tudjuk, mi történt” – mondta szombaton az összeroncsolódott autóbusz mellett Christina Retzler. A fiatal egyetemista lány 29 társával, és 6 utassal együtt Münchenből a romániai Nagyszebenbe tartott, amikor a Makót elkerülő 430-as út pitvarosi elágazásánál autóbuszuk egy szerb rendszámú Skoda Fabiába csapódott. 

“Cseregyakorlaton voltunk, mindannyian nővérnek tanulunk. Két társunk megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Az a legnagyobb szerencsénk, hogy a sofőrünk ügyesen manőverezett és a busz nem borult fel. Megúsztunk egy nagyobb tragédiát” – mesélte Christina Retzler. Úgy tudjuk, a baleset nem sokkal reggel 9 óra után történt.
A videót a MakoiVTV készítette
A helyi hatóság információi szerint a balesetet okozó szerb házaspár Pitvaros felől Makóra tartott, a várost elkerülő 430-as útnál nem adta meg az elsőbbséget a Románia felé tartó autóbusznak. Škodájukkal fékezés nélkül a busz elé hajtottak, az ütközéstől előbb egy Szeged felé tartó kamionnak csapódtak, majd a gépkocsi az ütközés helyszínétől 30 métert elrepült. A kikindai sofőr és utasa azonnal szörnyethalt. A buszsofőr az út menti árokba kormányozta járművét, a Mercedes bal eleje belefúródott a földbe: balra dőlve állt meg. A román busz szélvédője kitört, itt másztak ki az utasok. A mentők a két diákon kívül a busz vezetőjét is kórházba szállították, aki fájlalta a nyakát és a karját.
Az ütközés erejét jól mutatta, hogy a Skoda mindkét ajtaja beszorult, fényszórói, valamint az autóban lévő csomagok több tízméteres körben szétrepültek. A szerb házaspár testét is csak a tűzoltók segítségével tudták kiemelni. A helyszínelés ideje alatt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai ásványvizet hoztak az diákoknak, mivel az utasok nem fértek hozzá a roncsban maradt poggyászaikhoz.
police.hu, mti.hu, délmagyar.hu