Két platformon három új virtuális gépkocsi jelent meg a napokban. 

A Toyota FT-1 Vision Gran Turismo a márka azonos nevű tanulmányautójának PlayStationre optimalizált kivitele. Versenypályák és versenyautók tanulmányozása után gyúrták át a Toyota kaliforniai dizájnerei az eleve látványos autót, amely így szélesebb kerekeket, megnövelt légbeömlőket, nagyobb hátsó szárnyat és masszívabb, hátrébb tolt diffúzort kapott. 
Szintén autóverseny-játékhoz, az Xbox One-on futó Forza Motorsport 5 szoftverhez készült, de lényegi átalakítások nélkül a Renault elektromos forma-autója, illetve a Rolls-Royce kupéja. 
Virtuális világba költöznek az autók 1
Virtuális világba költöznek az autók 2

Virtuális világba költöznek az autók

Virtuális világba költöznek az autók

Virtuális világba költöznek az autók 9
Virtuális világba költöznek az autók 10
Virtuális világba költöznek az autók 11
Virtuális világba költöznek az autók 12
Virtuális világba költöznek az autók 13
Virtuális világba költöznek az autók 14
Fotó megosztása:
Virtuális világba költöznek az autók 15
A Spark-Renault SRT_01E különlegessége, hogy a konzoljátékosok hamarabb próbálhatják ki élesben, mint a valódi autót: a Forma E bajnokság első futamára ugyanis csupán 2015 áprilisában kerül sor azon a Long Beach-i utcai pályán, amely a Forza Motorsport arzenáljában is szerepel. 
A Wraith, bár a Rolls-Royce történetének legerősebb, legdinamikusabb modellje, a legkevésbé sem versenypályára termett: több mint 1300 fénypontból álló, csillagos égboltot szimuláló tetőkárpit-csomagja, műhold-vezérelt sebességváltója inkább rendkívül kifinomult túrakupévá teszi az autót. 633 lóerő azonban mégis csak 633 lóerő, és ha már ki akarjuk próbálni, mire képes 2,36 tonna tömör luxus a versenypályán, inkább tegyük azt a virtuális világban – itt nem kerül egy vagyonba, ha kisodródunk, ütközünk vagy felborulunk.
Virtuális világba költöznek az autók 16