Két platformon három új virtuális gépkocsi jelent meg a napokban. 

A Toyota FT-1 Vision Gran Turismo a márka azonos nevű tanulmányautójának PlayStationre optimalizált kivitele. Versenypályák és versenyautók tanulmányozása után gyúrták át a Toyota kaliforniai dizájnerei az eleve látványos autót, amely így szélesebb kerekeket, megnövelt légbeömlőket, nagyobb hátsó szárnyat és masszívabb, hátrébb tolt diffúzort kapott. 
Szintén autóverseny-játékhoz, az Xbox One-on futó Forza Motorsport 5 szoftverhez készült, de lényegi átalakítások nélkül a Renault elektromos forma-autója, illetve a Rolls-Royce kupéja. 
A Spark-Renault SRT_01E különlegessége, hogy a konzoljátékosok hamarabb próbálhatják ki élesben, mint a valódi autót: a Forma E bajnokság első futamára ugyanis csupán 2015 áprilisában kerül sor azon a Long Beach-i utcai pályán, amely a Forza Motorsport arzenáljában is szerepel. 
A Wraith, bár a Rolls-Royce történetének legerősebb, legdinamikusabb modellje, a legkevésbé sem versenypályára termett: több mint 1300 fénypontból álló, csillagos égboltot szimuláló tetőkárpit-csomagja, műhold-vezérelt sebességváltója inkább rendkívül kifinomult túrakupévá teszi az autót. 633 lóerő azonban mégis csak 633 lóerő, és ha már ki akarjuk próbálni, mire képes 2,36 tonna tömör luxus a versenypályán, inkább tegyük azt a virtuális világban – itt nem kerül egy vagyonba, ha kisodródunk, ütközünk vagy felborulunk.
Virtuális világba költöznek az autók 3