A Nissan egészen mostanáig távol maradt a sportos alsó középkategóriás mezőnytől – sőt, valójában évek óta nem gyárt már hagyományos kompakt modellt. Most mindkét hiányosságát pótolhatja, bár ehhez kell némi eltökéltség a részükről. 

Kilenc hónappal ezelőtt mutatták be az Egyesült Államokban forgalmazott Sentra ferdehátú Nismo tanulmányát, 240 lóerővel. Ha ezt az 1,8 literes modellt megkaphatná az Óvilág, máris szebb lenne a világ – a Nissannak azonban állítólag ennél is durvább tervei vannak. 
Az itt látható Auto Express-grafikákon nem sima Nismo, hanem egy feltételezett Nismo S látható – masszív légterelőkkel, piros-fekete vadításokkal, diffúzorral és dupla kipufogóvéggel. Ez közel 250 lóerőt tudna, ami tisztességes érték, de elmaradt a Seat Leon Cupra 280, vagy a Renault Mégane RS 275 lóerejétől. 
Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek 1
Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek 2

Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek

Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek

Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek 5
Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek 6
Fotó megosztása:
Odacsapna a Nissan a sportmodelleknek 7
Ez adna létjogosultságot a Nissan Sentra Nismo RS modellnek, amely durván 280 lóerővel már ütőképesnek bizonyulna. A japánok egyébként állítólag rendkívüli ambíciókat dédelgetnek: a Nürburgringen szeretnék megdönteni az elsőkerék-hajtású autók körrekordját. Ehhez az említett két ellenfél mellett a 300 lóerősre ígért Honda Civic Type R-nek is lesz egy-két szava. 
Hogy pontosan hogy alakul a Sentra Nismo sorsa, október elején, a Párizsi Autószalonon kiderül.