2014. augusztus 8-9. között együttes akciót hajtottak végre az európai rendőrök, amelyhez a hazai szerv is csatlakozott.  A Tispol Speed elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

A két nap alatt összesen 3818 ?jogsértést dokumentált a rendőrség?, ebből 1889 esetben a jármű megállítását követően annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök.  A többieket vélhetően levélben kapnak majd értesítést.

A helyszíneken 1682 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 207 esetben szabálysértési illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Bár elsősorban a gyorshajtókra vadásztak, az ellenőrzés során 7 illegális bevándorlót, valamint 1 körözött személyt is elfogtak a rendőrök, illetve 8 fővel szemben bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

A rendőrség az ország közútjain jelenleg 154 sebességmérő készüléket üzemeltet, amelyből hét fix telepítésű. Hamarosan azonban jelentősen bővül ez a szám, hiszen 365 darab fix traffipaxot vásárolnak. Már egvan a közbeszerzés győztese, két magyar cég telepítheti az eszközöket.

Forrás: police.hu