A jövőre érkező Lada Vesta augusztus végén mutatkozott volna be a világnak a Moszkvai Autószalonon, de egy sajnálatos baki következtében hamarabb kerültek fel képek az orosz gyártó üdvöskéjének valódi vonalvezetéséről – mindenféle maszkolás nélkül -, mint azt az AutoVAZ tervezte. 
Egy nem legális tesztút során bukott le a modell, ugyanis a képeken jól látni, hogy elől csupán az autó neve szerepel a rendszámtáblán, hátul pedig nincs semmilyen azonosító. A több szemszögből is részletgazdag fotók annak köszönhetőek, hogy az 1,6 literes benzinmotor felmondta a szolgálatot, és a Vesta kénytelen volt “parkolópályán” várni a segítséget. – adta ki közleményében a gyártó.
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 1
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 2

Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát

Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát

Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 9
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 10
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 11
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 12
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 13
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 14
Fotó megosztása:
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 15
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 16
Az utcán kapták lencsevégre az új Ladát 17
Az út szélén mentésre várakozó limuzinról készített felvételeket az autopareri.com olasz weboldal fórumának egyik felhasználója tette közzé. 
A tetszetős Vesta (a név vélhetően az otthon és a család római istennőjét idézi) várhatóan 8000 euró (2,5 millió Ft) körüli belépő áron kerül majd forgalomba, valamikor 2015-ben. A kedvező költségek annak köszönhetők, hogy a csoporton belül más márkák is felhasználják majd a platformot: Dacia és Datsun variáns is elképzelhető, értelemszerűen más és más piacokon; 2016-tól pedig ferdehátúként is megjelenik a Priora helyébe lépő Vesta. 
A lépcsőshátú modell a Nissan Micrától eredeztetett padlólemezre, 1,6 literes Renault benzinmotorokkal készül, vonalait pedig az a Steve Mattin jegyezte, akit a Volvótól csábított el az AvtoVAZ – azt kell mondjuk, jó húzás volt! 
Az AvtoVAZ július végén közölte le az első hivatalos fotókat a Vestáról; akkor csak az autó orr-része, illetve műszerfala volt látható. Ezekről és a felszereltségről itt olvashatsz részletesebben.