Az új BMW X1 lesz a következő modell a német márka kínálatában, amely elsőkerék-hajtással kerül piacra. Jelenleg az X1 alapmodellje hátsókerék-hajtással készül. Persze, ahogy most, úgy a jövőben is lesz összkerékhajtású kivitel is.  Jövő júniusban jelenik meg az új X1-es.

A BMW első elsőkerék-hajtású modellje a 2-es Active Tourer, amelynek európai értékesítése szeptemberben indul.

Az új X1-es hírek szerint nem hasonlít majd a jelenlegi modellhez, amely emelt hasmagasságú kombinak hat. Az új járgány rövidebb lesz összességében, illetve a motorháztető nem lesz ennyire hangsúlyos.  Terepjárósabb, egyterűsebb formát kap.

Egyes piacokon azonban nem előnyös a kisebb autó, ezért terveznek egy nyújtott X1-est is, amelyben harmadik üléssor is lehet. Főként Amerikában és Kínában vetik majd be.

Jelenleg a BMW kínálatában már számos szabadidő-autó (X1, X3, X4, X5. X6) szerepel, de továbbiakat tervez. Az X1-gyel párhuzamosan fejlesztik az X2-est is, ez vélhetően az X1 technikájára épülő másik, kupésabb változat lehet, ahogy X3-X4 és az X5-X6 is testvérek. Sőt, az X2 állítólag csak kétajtós és mindössze négyszemélyes lesz.

A hagyományos benzines és dízelmotoros változatok mellett konnektorról tölthető hibridet is tervez a BMW. Ám ez várhatóan csak az X1 2015-ös érkezése után két évvel kerülhet piacra. Az elsőkerék-hajtás és a hozzá illő padlólemez azonban hamar elterjed a konszernben. Már az új MINI esetében is ezt alkalmazzák és a MINI Countryman második generációjába is ez kerül. Az X1 ellenfelei a Mercedes-Benz GLA és az Audi Q3.