Több elektronikai eszközt is lefoglaltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke 16,5 millió forint – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel. Az ellenőrök Győr-Moson-Sopronban négy autószerelő műhelyben vizsgálódtak.

 

Autószervizekre csapott le az adóhatóság 1
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 2

Autószervizekre csapott le az adóhatóság

Autószervizekre csapott le az adóhatóság

Autószervizekre csapott le az adóhatóság 10
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 11
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 12
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 13
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 14
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 15
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 16
Fotó megosztása:
Autószervizekre csapott le az adóhatóság 17

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének munkatársaival közösen végzett ellenőrzésen összesen 57 illegális jármű-diagnosztikai szoftvert találtak.

 

A közlemény szerint a szoftvereket tartalmazó laptopokat, jármű-diagnosztikai műszereket, külső meghajtókat, DVD-ket a pénzügyőrök lefoglalták.

   

Az ellenőrzéseken a műhelyekben lejátszott zeneszámokat, a zeneszolgáltatásokat és az alkalmazottak foglakoztatásának jogszerűségét is vizsgálták a pénzügyőrök.

   

Az előzetes szakvélemények alapján összesen 1733 másolt zeneszám esetében történt többszörözés és a nyilvános zeneszolgáltatás engedélyeztetése is elmaradt. Egy esetben találtak olyan foglalkoztatottat, akinek a bejelentését a munkáltatója elmulasztotta.

   

A lefoglalt bizonyítékok alapján a pénzügyőrök szerzői, vagy a szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – áll a közleményben.

 

Forrás: MTI