Mintha csak egy mozifilm kellős közepébe csöppennénk, ahol a rend bátor őrei az éppen aktuális rosszfiút üldözik, de ez bizony nem előre megrendezett jelentet, a videón a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség munkatársait láthatjuk akció közben. 
A megyei Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai Miskolcon, a Szentpéteri kapui városrészben igazoltatni szerettek volna egy személygépjárművet. A Ford Mondeo vezetője a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. 
A rendőrök elől szökni próbáló autós mozgását a rendőrök kamerával rögzítették, végül 7 percnyi ámokfutás után egy teherautónak ütközve állt meg a Mondeo. Az időközben több járműnek is nekiütköző, defektet kapott Fordból kiszálló, majd gyalogosan menekülni próbáló férfit a rendőrök azonnal lekapcsolták és megbilincselték.
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 1
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 2

Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon

Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon

Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 7
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 8
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 9
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 10
Fotó megosztása:
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 11
A mintegy tucat közlekedési szabályt megszegő, 41 éves tiszaladányi férfiről kiderült, hogy autóját két hete kivonták a forgalomból, amire se műszaki engedéllyel, sem érvényes kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett. Végül, de nem utolsósorban elfogatóparancs volt érvényben ellene, melyet a hatóságok csalás miatt bocsátottak ki.
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 12
A több közlekedő életét és testi épségét szándékosan veszélyeztető férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban őrizetbe vették. A beismerő vallomást tett ámokfutó büntetőügyét a rendőrség a napokban gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi lezárni.
Akciófilmbe illő üldözés Miskolcon 13
Az autó, amivel a tiszaladányi férfi menekült, egy 2,5 literes, V6-os Ford Mondeo kombi volt, ami 215 km/órás végsebességével és 8,6 másodperces 100 km/órára gyorsulásával jobban megnehezítette volna a rendőrség munkáját, ha például az autópályán történik az eset. 
police.hu